Poţi avea o sănătate bună şi o siluetă frumoasă dacă mănânci vinete

Suntem în sezonul de toamnă iar bogaţia legumelor şi fructelor ne îmbie de pe tarabele din piaţă. Despre vinete s-au scris sute de reţete şi pentru a ne menţine o sănătate de fier este bine să le încercăm pe toate.

vinete

Vinetele sunt un ajutor la pierderea în greutate.

Dacă greutatea începe să devină o problemă pentru tine, vinetele pot înlocui cu uşurinţă o mulţime de alimente şi pot ajuta la reglarea greutăţii corpului tău. Consumarea de vinete oferă o senzaţie de saţietate pentru o perioadă mai lungă de timp, îţi oferă mai multă energie şi relativ are puţine calorii decât alte alimente. Aceste legume sunt bogate în apă şi fibre, care vă menţine bine hidrataţi şi de asemenea menţine o stare bună de sănătate a sistemului digestiv.

Vinetele sunt bogate în antioxidanţi.

Antioxidanţii din vinete sunt compuşi unici care se găsesc în aceste legume din abundenţă. Se ştie că antioxidanţii protejează celulele de efectele dăunatoare ale radicalilor liberi. De asemenea, vinetele conţin fitonutrienţi, care au o funcţie de protecţie pe celulele creierului.

Vinetele sunt bogate în vitamine şi minerale.

Puţini dintre noi ştim că vinetele conţin vitamine şi minerale esenţiale. O cană de vinete vă ofera 6% din doza zilnică recomandată de vitamina B6 şi tiamină. Vitaminele şi minerale esenţiale sunt două elemente importante pentru metabolism şi ne oferă multă energie.

După cum ştim, vitamina B6 contribuie la sinteza de serotonină din organism, lucru foarte important pentru reglementarea stării de spirit şi a somnului. O singură vânătă ne oferă 6% din doza zilnică recomandată de cupru. Acest mineral acţioneaza ca un antioxidant şi este esenţial pentru funcţionarea creierului şi sinteza ţesutului conjunctiv.

Vinetele au grijă de sănătatea inimii tale

După cum am mai scris, vinetele sunt foarte bogate şi în fibre benefice. O ceaşcă de legume conţine o cantitate considerabilă de fibre care ne ajută să avem o stare bună de sănătate, iar experţii în nutriţie recomandă consumul de alimente bogate în fibre. Pentru a reduce riscul de boli cardiovasculare şi pentru a controla nivelul de colesterol, specialiştii în nutriţie ne îndeamnă să consumăm dacă este posibil, tot mai multe alimente ce sunt bogate în fibre, precum vinetele. Sursă articol.