Busuiocul face minuni pentru sănătatea ta…

De mii de ani este cunoscut faptul că busuiocul are proprietăţi antibiotice, bactericide, fungicide şi este de mare ajutor pentru multe
probleme de sănătate. Astefl, extractul de busuioc este de mare folos pentru combaterea problemelor respiratorii. De asemenea, reduce riscul de a dezvolta boli pulmonare. Consumând ceaiul de busuioc, beneficiem de un remediu naturist excelent pentru tratarea durerii în gât. Putem să folosim şi frunzele zdrobite de busuioc, care amestecate cu miere pot fi folosite pentru tratarea tusei.

ceai_busuioc_1

Planta ajută la fluidizarea mucusului care provoacă tuse. Acesta este motivul pentru care este de un mare ajutor pentru pacientii cu bronsită şi astm. Pentru cei care au probleme cu pietrele la rinichi, dacă urmează acest tratament pe o perioada de 6 luni le pot elimina din organism. Busuiocul este eficient în menţinerea sănătătii tractului urinar. De asemenea este un bun remediu pentru stimularea funcţiilor hepatice. Substanţele conţinute acţionează ca un scut protector pentru inima împotriva efectelor radicalilor liberi. Busuiocul are în compoziţia sa o subtanţă numita eugenol, cunoscută pentru că reduce nivelul de colesterol din sânge. Dacă mestecăm frunzele proaspete de busuioc, putem neutraliza mirosul neplăcut al gurii.

Decoctul de busuioc ajută la combaterea infecţiilor pielii.

Un al beneficiu este acela că ajuta la prevenirea tulburărilor de vedere, cum ar fi cataracta trata, degenerescenţa maculară, glaucom, etc. În caz de conjunctivită sau alte infecţii oculare, spălarea ochilor cu decoct rece ajută la ameliorarea simptomelor. Cu sute de ani în urmă s-a descoperit o altă calitate a busuiocului şi anume aceea că este un foarte bun energizant. Specialiştii recomandă ceaiul de busuic persoanelor deprimate sau cu stări prelungite de oboseală.

Sursă articol. Sursă foto.