Seturi croşetate compuse din căciulă şi fular.

Set verde creat pentru adulţi

canvas

Pentru că perioada friguroasa a venit cu paşi repezi, trebuie să ne refacem garderoba cu articole de îmbrăcăminte care să ne protejeze. Aceste seturi sunt foarte potrivite pentru a ne proteja capul şi gâtul de frig. Setul verde este creat pentru adulţi şi este realizat din fir acrilic cu lână şi puţin alb pentru luminozitate şi pentru a putea contura un mic model. Băscuţa este începută din vârful capului pe 12 ochi apoi am înmulţit la fiecare rând având grijă ca cercul nostru să nu se încreţească.

Modelul şi inserţiile albe nu sunt făcute după o schiţă. Pentru a crea o băscuţă frumoasă, care să se aşeze bine pe cap trebuie sa avem în vedere următorul lucru: diametrul fundului băscuţei trebuie să fie mai mare cu 8-9 cm faţa de diametrul capului. La ,,căciula mea” diametrul fundului este de 30 cm. După terminarea cercului am început să scad din loc în loc (la distanţa de 6-7 cm) până am ajuns la dimensiunile capului, apoi am croşetat bentiţa lată de 6 cm. Pentru decor am aplicat un trandafir şi două frunzuliţe. Fularul este lung de 2 m şi lat de 30 cm lucrat pe lungime, în punct leneş sau punctul lui solomon. Pe margine am croşetat un feston ondulat.

Set roz conceput pentru o fetiţa de 5 ani

roz

Din fir acrilic moale, modelul ales de mine se aşează bine pe cap şi nu se lărgeşte la spălat. Cele două rânduri cu bubiţe sunt dispuse la  jumătatea înălţimii capului şi la marginea căciuliţei (lângă bentiţă). Bentiţa este realizată cu ochiuri 3 pe faţa – 3 pe dos, lată de 4 cm. Fularul este croşetat pe lungime şi din 15 în 15 cm am lăsat un spaţiu fără picioruşe (doar cu lanţisor). Bubiţele lipsesc de la fular dar am realizat pătrăţelele pentru a păstra tonul setului.

Set albastru pentru un băieţel de 6 ani

d97bcda5-b67e-4bda-9d82-7aa7c58582d2_zpsh2bd6yip

Căciula este tip sepcuţă. Culorile sunt bleomarin, albastru şi alb, dispuse aşa cum mi-a venit inspiraţia pe moment. Este croşetat cu picioruş dublu şi picioruş simplu (1 cu 1) Fularul este lung de 1,5 m, lat de 28 cm, croşetat pe lungime, fără diagramă .