Cardigane pentru fetiţe.

Sunt două puloveraşe drăgălaşe, croşetate cu multă răbdare şi pasiune pentru două prinţese de fetiţe. Puloveraşul verde este realizat din fir de lână cu acril, puţin aspru, dar după ce a fost spălat şi clătit cu puţin balsam s-a transformat într-un produs moale ce poate fi purtat fără nicio problemă. Este potrivit pentru copii cu vârsta de 5 ani şi poate fi purtat în serile răcoroase de toamnă şi primăvară. Este croşetat de la gât, cu mânecă tip raglan şi are lungimea de 60 cm.

cardigan2

În partea de jos este croşetat după diagramă. Nu am putut respecta în totalitate diagrama pentru că nu se încadrau bine evantaiele, aşa că a trebuit să reduc puţin din numărul de picioruşe de la baza evataiului. Pe margine, ca şi finisaj, am croşetat un rând de picioruşe scurte şi bucle, iar inchiderea se realizează cu nasturi. Pulveraşul alb este puţin diferit.

cadrigan1

În faţă nu este prevăzut cu butoniere. Se leagă cu un şiret la baza gâtului. Partea de jos este croşetat după aceeaşi diagramă, doar că între rândurile de evantaie am mai croşetat câte 3 rânduri cu găurele simple, pentru a fi puţin mai subţirel, mai potrivit pentru serile răcoroase de vară. Este croşetat din fir acrilic, gros de 3 mm şi este potrivit pentru o fetiţă de 6 ani. Mai jos vă prezint diagramele pe care le-am folosit la realizarea celor două cardigane.

diagrama1

diagrama2